Spring naar toolbar

Somatisatie

Somatisatie – de complexe relatie tussen lichaam en geest

Somatisatie (georganiseerd door SCEM)

De relatie tussen lichaam en geest houdt psychologen, artsen en filosofen al eeuwen bezig. Somatiseren is een normaal menselijk verschijnsel, maar kan uitmonden in een psychische stoornis. Bijvoorbeeld als lichamelijke klachten niet verklaard kunnen worden, of ernstiger / langduriger zijn dan op grond van de onderliggende oorzaak te verwachten is. Er is op dit specifieke terrein behoefte aan scholing en goed opgeleide professionals, zoals ook in de zorgstandaarden wordt aangegeven.

Daarom deze nascholing, waarin drie deskundigen op dit terrein u volledig bijpraten over het boeiende en complexe terrein van de somatisatie, ook wel psychosomatiek genoemd. De wetenschappelijke evidentie van interventies wordt besproken en daarnaast worden aanbevelingen gegeven die expert-based zijn. De vertaling naar de klinische praktijk krijgt uiteraard ruim de aandacht.

De nascholing Somatisatie vindt plaats op 5 februari 2021 in De Reehost in Ede. Ook is het mogelijk om het symposium online bij te wonen.