Symposium HET BELEEFDE LICHAAM in de spreekkamer

Symposium HET BELEEFDE LICHAAM in de spreekkamer

Veel patiënten in de GGz missen de beleving van het eigen lichaam: het beeld, de ervaring en de emotionele betekenis. Zij hebben geen flauw idee wat hun lichaam hen vertelt, ze voelen niets of worden juist geplaagd door pijn waar de huisarts geen verklaring voor kan vinden. Ze ervaren hun lichaam als bron van zonde, lijden onder de lichamelijke verschijnselen van depressie of beleven hun lichaam als vijand door traumatische herinneringen. Deze vervreemding wordt groter door de tendens in de huidige maatschappij om het lichaam te laten verdwijnen en te zien als een losstaand, maakbaar omhulsel.

Tijdens dit symposium wordt onder voorzitterschap van Nelleke Nicolai door gerenommeerde sprekers geschetst hoe het lichaam te zien en te vertalen is, én hoe middels recente behandelvormen patiënten geholpen kunnen worden deze kloof te dichten. Zo staat tijdens deze intensieve bijeenkomst de relevantie voor de dagelijkse praktijk voorop.

Het symposium vindt plaats op dinsdag 28 september 2021 van 09.30 – 16.45 uur in de Jaarbeurs Utrecht én online.

Voor wie?
Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, POH-GGz, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Voor meer informatie of inschrijving: Het beleefde lichaam (lemion.nl)
Het beleefde lichaam in de spreekkamer PDF

Geïnteresseerd in dit symposium?